Nu ook rechtspraak in Moengo en Brokopondo
14 Dec, 16:58
foto
De president van het Hof van Justitie Iwan Rasoelbaks en minister Kenneth Amoksi onthullen het naambord van de zittingszaal in Moengo. (Foto: HvJ)


In Moengo en Brokopondo Centrum worden sinds deze maand zittingen gehouden. Rechter Marie Mettendaf heeft in de districten Marowijne én Brokopondo de eerste zittingen geopend. Na Moengo was woensdag Brokopondo aan de beurt. In Marowijne zullen de zittingen elke eerste maandag van elke maand plaatsvinden en in Brokopondo elke tweede woensdag van de maand. De rechtszaken die behandeld zullen worden, zijn civiele zaken en kleine handelszaken.

De onthulling van het naambord op beide locaties is verricht door de president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. Bij de onthulling in Brokopondo Centrum heeft de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, ook deelgenomen aan de onthulling, meldt het Hof van Justitie op zijn website.

De sprekers hebben de bewoners opgeroepen om gebruik te maken van de mogelijkheden die hen nu dichterbij huis worden geboden. De decentralisatie van de rechtspraak is kostenbesparend voor de personen die voorheen helemaal naar Paramaribo moesten afreizen voor een zitting.

Amoksi is ingenomen met de positieve vooruitgang die is geboekt voor de burgers van Brokopondo en Marowijne. Hij moedigde de plaatselijke bevolking aan om gebruik te maken van het recht.  De zittingslocatie van Marowijne is gevestigd in het gebouw van het commissariaat Marowijne Zuid-West in Moengo en die van Brokopondo is gevestigd in het Multifunctioneel Centrum

Rasoelbaks, heeft een bijzonder woord van dank uitgebracht aan de commissie decentralisatie rechtspraak onder leiding van rechter Ingrid Lachitjaran. ‘Ik kan u zeggen dat de commissie hard heeft gewerkt om dit te realiseren – ongeveer een jaar lang – aftastende, ondersteunende en opbouwende besprekingen met alle relevante personen, functionarissen doelgroepen, ook binnen het Hof, daarom alle lof aan de voorzitter, leden en secretaris van deze commissie voor deze mijlpaal,’ hield hij de aanwezigen voor.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May