Ramsaran neemt roer op TCT over van Jubithana
13 Dec, 13:19
foto
Albert Jubithana heeft vandaag zijn laatste daad verricht als minister. Hij heeft het bewind van TCT met het ondertekenen van een protocol overgedragen aan zijn opvolger, Uraiqit Ramsaran.


Minister Uraqit Ramsaran zwaait vanaf vandaag de scepter op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Hij neemt het roer over van Albert Jubithana, die zijn portefeuille wegens persoonlijke redenen in juli ter beschikking had gesteld van president Chan Santokhi. 

In een eerder interview met journalisten heeft het staatshoofd aangegeven dat alle parastatale bedrijven die een werkarm zijn van het ministerie onder een nieuw directoraat zullen vallen dat geleid zal worden door de gewezen president-commissaris bij Staatsolie, Herman Alendy.

Jubithana gaf tijdens zijn afscheidstoespraak aan dat vanaf 16 juli 2020 er met man en macht is gewerkt aan de diverse uitdagingen waarmee het ministerie te kampen heeft. Hij doelt op de kwestie van het openbaar vervoer, het geringe aantal luchtverkeersleiders met als gevolg dat vliegtuigen moeten uitwijken naar de buurlanden, en steeds de klacht van de bus sector. Volgens de afgezwaaide minister hebben de personeelsleden en de staf baanbrekend werk verricht. Hij verwacht daarom dat deze ondersteuning ook gegeven zal worden aan zijn opvolger. 

Ramsaran erkent de uitdagingen op het ministerie.” Ik kan erover meepraten, tijdens de waarneming ben ik ook geconfronteerd geraakt hiermee. Desalniettemin zullen we met z’n allen deze job wel moeten klaren,” sprak de minister zijn team de moed in. Volgens hem moeten partijen elkaar gunnen en de ondersteuning bieden, dan zal het werk wel gedaan worden, voegde Ramsaran eraan toe.

Hij zwaaide lof toe aan het adres van gewezen minister Jubithana voor zijn prestatie welke die heeft geleverd en gaf aan dat de pilaren die zijn geplaatst niet kapot gemaakt zullen worden, maar verder gebouwd zal worden op het fundament. Ramsaran heeft maandag het bewind over Sociale Zaken & Volkshuisvesting overgedragen aan Ines Pané.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May