President Ali bevestigt dood vijf hoge militairen
07 Dec, 22:07
foto
Vijf hoge militairen van de Guyana Defence Force zijn omgekomen in een helikopter ongeluk.


De Guyanese president tevens opperbevelhebber van de strijdkrachten, Irfan Ali, bevestigt het tragische nieuws dat vijf militairen omgekomen zijn bij een helikoptercrash. Twee militairen hebben de crash overleefd. De oorzaak van de tragedie moet nog worden vastgesteld

"Mijn hart doet pijn en verdrinkt in verdriet bij het tragische verlies van enkele van onze beste mannen in uniform", zegt Ali in een statement. De omvang van dit verlies voor de families, het land, de Guyanese defensie en voor de president, is onmetelijk. 

"We werden een familie die verbonden was in dienstbaarheid en broederschap. Ik heb de liefde van jullie allemaal ervaren en het verscheurt me. Mijn broeders, ik omarm jullie families als de mijne en zal zoveel mogelijk doen om jullie allemaal te vertegenwoordigen in dienst van het land en de familie. Op mijn knieën til ik u en uw gezin op in gebed en geloof." Ali roept het land op om te bidden voor de mannen en hun families. 

"Rust in eeuwige vrede brigadegeneraal Gary Beaton- Projectingenieur, kolonel Michael Shahoud - commandant 1e Infanteriebataljon, luitenant-kolonel Michael Charles-piloot; luitenant-kolonel Sean Welkom, bevelvoerend officier van het reservebataljon en stafsergeant Jason Khan, 31 Special Forces Squadron. Jullie behoorden tot de beste die we ooit zullen hebben. Ik wachtte tot jullie allemaal thuiskwamen. Met al mijn liefde tot we elkaar weer ontmoeten."

Degenen die het overleefden zijn luitenant Andio Michael Crawford en korporaal Dwayne Jackson. Er werd geen informatie verstrekt over hun toestand.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May