Diana vs Dinotha
05 Dec, 20:37
foto


Politiek is schaken, het bewegen van losse pionnen op het bord door meerdere stappen vooruit te kunnen denken, alvorens je er een in beweging brengt. Niet alle pionnen zijn gelijk in waarde en beweging, en dat is kennis die de schaker behoort te beheersen.

Door het offeren van Diana Pokie (Koningin) op het bord, heeft de ABOP een diepe opening gelaten voor niet alleen het politieke veld, maar ook de totale samenleving, om te laten zien hoe de partijtop werkelijk denkt. Diana had stijl, integriteit en kunde, en zou de ABOP hebben behoed voor de imagoschade die zich zal wreken in mei 2025.

Tot op de dag van vandaag is de echte reden waarom zij de laan moest ruimen niet grondig, zeker niet als we de uitglijpartijen van haar opvolgster in acht nemen. Zij heeft geen corruptie gepleegd.

Het ruilen van Diana heeft blootgelegd dat de ABOP een pion (Dinotha) wilde die slechts opdrachten zou uitvoeren, zonder goed stil te staan bij de gevolgen van haar acties. Het resultaat spreekt voor zich: Sabaku, aangifte door Stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat, aangifte gedaan recentelijk door een advocaat.

Het ruilen van een Koningin door een pion heeft ook aangetoond dat de politieke wil voor het behouden van orde, het stimuleren van good governance, ondergeschikt is aan corruptie en zelfverrijking. De hand van de tijd zal ons leren hoe dit schaakspel zich verder zal ontplooien.

Rashly Resida


Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February