Eerste Pamaka Leveranciers Netwerkevenement succesvol
03 Dec, 17:42
foto
Deelnemers van het eerste Newmont Suriname Pamaka Leveranciers Netwerkevenement. 90 personen namen deel aan het evenement gehouden in Asuria High Rise.


Newmont Suriname heeft onlangs een Pamaka Leveranciers Netwerkevenement gehouden in het Assuria High Rise Event Center. Meer dan 90 deelnemers uit de Pamaka-gemeenschap, voornamelijk afkomstig uit Paramaribo en Frans-Guyana hebben hieraan meegedaan. Het evenement resulteerde in de registratie van ongeveer 40 nieuwe potentiële dienstverleners, inclusief bestaande leveranciers die nieuwe producten/diensten presenteerden.

Het eerste Pamaka Leveranciers Netwerkevenement had twee belangrijkste doelstellingen: 
1. Het informeren van Pamaka-ondernemers in Paramaribo over het Lokale Inkoopsysteem van Newmont.
2. Het registreren van Pamaka-ondernemers in Paramaribo om potentiële zakelijke mogelijkheden vast te stellen.

Het evenement begon met een presentatie van de Business Compliance & Integrity Manager van Newmont, die de ethische
normen en nalevingsstandaarden bij het zakendoen met Newmont presenteerde, gevolgd door een introductie van het werkgebied van de afdeling Supply Chain Management. De presentatie benadrukte het belang van Lokale Inkoop en schetste de vereisten en processen die nodig zijn voor bedrijven om leveranciers van Newmont te worden. De toewijding van het bedrijf om lokale leveranciers te ondersteunen werd versterkt, vergezeld van een lijst van goederen en diensten die al actief lokaal worden ingekocht.

Een cruciaal element van het evenement was de aandacht voor drie bestaande Pamaka-leveranciers die hun succesverhalen en ervaringen deelden, waardoor inspiratie en aanmoediging werden geboden aan de bredere Pamaka-gemeenschap in Paramaribo. Tot op heden heeft Newmont al 24 Pamaka-leveranciers in de supply chain-database. Het evenement fungeerde
als een brug om meer lokale bedrijven te verbinden met de inkoopprocessen van het bedrijf. In de vorm van een mini-Bedrijvenbeurs heeft het bedrijf ook samenwerkingsverbanden gesloten met gerenommeerde lokale instellingen, variërend van banken tot andere entiteiten die cruciaal zijn voor het bevorderen van lokale mogelijkheden en het bieden van ondersteuning aan zowel bestaande als opkomende ondernemers. 

Dit dynamische element van het programma fungeerde als een uitgebreid hulpbronnenplatform, waardevolle informatie en essentiële vereisten biedend voor degenen die hun bedrijf willen oprichten of verbeteren. Deelnemers hadden de unieke kans om in contact te komen met ervaren professionals, branche-experts en vertegenwoordigers van relevante regelgevende instanties, waarbij ze inzicht kregen in de essentiële aspecten van het ondernemerschap. Van financiële overwegingen tot marketingstrategieën en operationele inzichten bood de beurs een holistisch perspectief op de complexiteiten van ondernemerschap. 

Het bedrijf erkent het belang van dergelijke samenwerkingen bij het bevorderen van een sterk ecosysteem dat lokale bedrijven kracht bijzet.Shirley Sowma- Sumter, Senior Director External Relations van Newmont Suriname, benadrukte het belang van het evenement bij het bevorderen en ontwikkelen van lokale inkoop binnen de gemeenschap. Ze stelt vast dat: "Een consistente bevordering en ontwikkeling van lokale inkoop sluiten aan bij de doelstellingen van Newmont om een voorkeurszakenpartner te zijn, zowel binnen de Pamaka-gemeenschap als op nationaal niveau.”

Newmont meldt tevreden te zijn over de opkomst tijdens het evenement en de samenwerking met lokale instellingen. Het evenement bood essentiële inzichten om de relaties met de gastgemeenschappen te versterken. Als volgende stap heeft
het bedrijf een multidisciplinaire Local Content Werkgroep ingesteld dat zal doorgaan met het versterken van lokale content-
initiatieven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May