Politiebericht over dodelijke aanrijding Anton Dragtenweg
26 Nov, 18:35
foto


De politie is nog bezig met het onderzoek naar de dodelijke aanrijding die in de nacht heeft plaatsgevonden aan de Anton Dragtenweg.  De bestuurder N.H. (68) werd na te zijn voorgeleid heengezonden. Zijn voertuig dat niet verzekerd blijkt te zijn, is ter herkeuring in beslag genomen. Het rijbewijs van N.H. die niet onder invloed van alcohol of een of ander bedwelmend middel verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd.

De politie van het bureau Geyersvlijt deed na melding van de aanrijding tussen een personenauto en een voetganger de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de voetganger aan die geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de voetganger vast, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat N.H. vanuit de David Simonstraat kwam, gaande in de richting van de Anton Dragtenweg. Op een bepaald ogenblik reed de automobilist over een verhoging en stopte zijn voertuig iets verder, waarna hij zag dat hij over de manspersoon had gereden. N.H. stelde het Command Center direct van de aanrijding in kennis, waarbij de dienstdoende politieambtenaar hem aangaf naar het dichtstbijzijnde politiebureau te gaan, waardoor de automobilist het politiebureau Geyersvlijt aandeed.

Een andere autobestuurder die langsreed en het slachtoffer besmeurd met bloed op het wegdek aantrof, stelde de politie telefonisch daarvan in kennis, waarna de politieambtenaren de plek aandeden voor onderzoek. Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March