Haagse Stadspenning voor Hemant Lachman
25 Nov, 22:45
foto
Wethouder Marielle Vavier en Hemant Lachman.


De Dew-Mandir in Den Haag vormde op 24 november het decor voor een bijzondere gebeurtenis. Mariëlle Vavier -  wethouder Armoede, Inclusie, Zorg, Internationale Zaken en Stadsdeel Laak – heeft namens het College van B&W van Den Haag de Stadspenning overhandigd aan Hemant Lachman. De Stadspenning Den Haag is een bronzen legpenning die wordt uitgereikt aan vrijwilligers die 25 jaar of langer bestuurlijk actief zijn.

In haar motivering voor toekenning van de Stadspenning ging de wethouder in op een selectie van de vele organisaties en projecten waar Hemant Lachman zich als bestuurslid of vrijwilliger sterk voor heeft gemaakt. De wethouder verwees naar zijn bestuurlijke bijdrage in Sociëteit Tagore, het jaarlijks samen organiseren van het holi-festival in Den Haag, zijn inzet voor de immigratie herdenkingsactiviteiten maar bovenal de jaarlijkse organisatie van het Milan Summer Festival.

Met dit multi culturele festival is de stad Den Haag zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet. Een terugkerend onderdeel op het Milan Summer Festival is de doksa-cookout dat zowel een steden- als een landencompetitie kent. Dit concept is bedacht door Hemant Lachman. Voorts gaf de wethouder aan dat de inzet van Hemant Lachman zich niet alleen beperkt tot de Haags-Hindostaanse gemeenschap maar tevens is gericht op de Surinaamse diaspora in het algemeen.

Dew Mandir als locatie voor bovengenoemde gebeurtenis had voor Hemant Lachman een extra dimensie. Hij heeft als voorzitter van de bouwcommissie een grote inspanning geleverd om de mandir voor de Haagse gemeenschap te realiseren.
De voordracht voor de Haagse Stadspenning is gedaan door Ramon Ramsodit, voormalig PvdA raadslid in Hoogvliet.

Begin 2023 heeft Hemant Lachman voor zijn jarenlange sewa-werk een award kregen van de Stichting Satya Dharma. Dat betrof een erkenning voor zijn onbaatzuchtige ondersteuning van de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname en zijn inzet voor de Haags-Hindostaanse gemeenschap om de cultuur van deze gemeenschap te behouden en uit te dragen in Nederland en daarbuiten.

Mediateam Stichting Milan Summer Festival
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May