ABOP roept op tot rust en eenheid
25 Nov, 10:44
foto


Vandaag is het precies 48 jaar dat de Republiek Suriname onafhankelijk is. Een moment van reflectie is bij elke jaardag van belang, omdat het dwingt tot nadenken wat het afgelopen jaar is bereikt. Ook is het goed na te gaan wat de plannen voor het komend jaar zullen zijn en hoe die gerealiseerd zullen worden.

Als partij met regeerverantwoordelijkheid, ontgaat het de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) niet dat wij als volk vele offers brengen. Er worden moeilijke besluiten genomen die nodig zijn om het op lange termijn beter de hebben. Echter is de ABOP de mening toegedaan dat de huidige generatie, die de offers brengt, ook nu al moet kunnen plukken van de vruchten die gepaard zijn gegaan met de offers.

Als land zijn wij goed op weg om het beter te hebben. Rust en eenheid zijn van eminent belang om de ingeslagen weg te doorlopen. Daarom is het van belang dat onderlinge strubbelingen ons als volk niet moeten verdelen. Suriname staat te boek als een land waar verschillende bevolkingsgroepen vredig met elkaar leven. Laten wij dit ook zo houden.

De ABOP is medeverantwoordelijk voor het leggen van een goede fundering voor de toekomst van ons land. Onze economie begint weer goed op spoor te komen. Wij weten met z’n allen dat de olie- en gasindustrie op komst zijn en daarmee ook goede financiële vooruitzichten. Het is daarom van belang dat wij gezamenlijk ervoor moeten waken dat er ook goed zal worden omgegaan met dit gegeven.

Hoewel het vandaag een dag is om te herdenken, moeten we niet vergeten dat wij twee dagen van nationale rouw achter ons hebben. Het is daarom juist om deze dag gepast te vieren. De ABOP wenst alle Surinamers een Swit Srefidensi toe en condoleert nogmaals de nabestaanden van de mijnramp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May