Na Ravaksur ook akkoord met samenwerkende vakorganisaties
24 Nov, 16:38
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken met de vertegenwoordigers van de samenwerkende vakorganisaties. Het akkoord is vandaag getekend.


In afzonderlijke onderhandelingen is met Ravaksur Plus en de samenwerkende vakorganisaties overeenkomsten bereikt. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zegt in gesprek met Starnieuws dat met de akkoorden de koopkracht in 2024 van werknemers wordt verbeterd.

Donderdag is een akkoord bereikt met Ravaksur Plus en vandaag met de samenwerkende vakorganisaties. De bewindsman merkt op dat er intensieve onderhandelingen zijn gevoerd, waarbij de emoties soms hoog opliepen. "Door het getoonde leiderschap van de vakbonden zijn wij eruit. Het is goed dat de rust is teruggekeerd", merkt Somohardjo op. De rust is nodig voor het verdere herstel van de economie en opbouw van het land.


De samenwerkende organisaties (onder andere de COL, C-47, veiligheidsbonden, gezondheidszorgbonden) zullen zich verder buigen over de aanpassing in de sfeer van loon- en inkomstenbelasting. Uitgangspunt hierbij zijn de voorstellen van Ravaksur. De regering is met Ravaksur overeengekomen dat de belastingvrije som wordt opgetrokken van SRD 7.500 naar SRD 9.000. De belastingschijven zijn verruimd en de koopkrachtversterking gaat van SRD 2.500 naar SRD 3.500.

Met de samenwerkende vakorganisaties is afgesproken dat btw op kookgas, elektriciteit en water voor de duur van zes maanden wordt aangehouden. De governmenttake op brandstof zal voor de duur van een maand 1 SRD per liter verminderd worden. Na een maand wordt hier verder over gesproken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May