Gonda Asadang nieuwe president-commissaris Staatsolie
24 Nov, 20:52
foto
Gonda Asadang, president-commissaris Staatsolie


Gonda Asadang is de nieuwe president-commissaris van de Staatsolie Maatschappij Suriname. Stanley Betterson is eveneens als lid toegetreden tot de raad van commissarissen (rvc).  Donderdag is de benoeming goedgekeurd door de algemene vergadering van aandeelhouders.

De voordrachten zijn goedgekeurd in de regeringsraad van 22 november, waarna de leden per 1 december 2023 zijn benoemd. De vorige president-commissaris Herman Alendy is op eigen verzoek teruggetreden en als gevolg daarvan ontstond er daardoor een vacature.Asadang zit reeds 13 jaar in de raad van commissarissen en de voordracht wordt volledig ondersteund door de directie en de RvC. 

De nieuwe president-commissaris bedankte de regering en het staatshoofd voor het vertrouwen in haar gesteld en gaf aan dat Staatsolie geen onbekend terrein is voor haar. Het werk als president-commissaris en de verantwoordelijkheden die daaronder vallen kent zij en zal deze rol dan ook samen met de directie vervullen.

Betterson is tijdens de aandeelhoudersvergadering voorgedragen en goedgekeurd door de directie en de RvC leden. Betterson heeft als commissaris van Staatsolie ruime juridische kennis en ervaring in de publieke sector in verschillende functies. Betterson gaf aan dat zulke functies grote verantwoordelijkheden met zich meebrengen en dat er de komende periode heel veel verwacht wordt. Het nieuwe RvC-lid belooft in zijn participatie er alles aan te zullen doen om het in hem gestelde vertrouwen niet te beschamen, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May