Gaama Saamaka betuigt medeleven; richten op Schepper
24 Nov, 01:42
foto


20 november is een van de meest droevige dagen in Suriname, vooral voor de Afro-Surinaamse gemeenschappen in het binnenland. Op deze dag lieten meer dan 15 mensen op zeer jonge leeftijd het leven in een goudmijn aan de Selakreek en in het Matawai-gebied. In hun strijd om een bestaan op te bouwen, werden ze losgerukt van hun stam, dorp, familie, moeder, vader, levenspartners en kinderen. Ze waren de kostwinners in hun families.

Hun tragische heengaan heeft een grote leegte achtergelaten in onze gemeenschappen, een leegte die we niet gemakkelijk kunnen vullen. Maar we moeten als Surinamers en als Afro-Surinaamse gemeenschap in Suriname, doorgaan. Het is daarom noodzakelijk dat wij als volk/Afrogemeenschap ons richten tot onze Schepper, onze God, die verantwoordelijk is voor ons bestaan hier op aarde. Hij is Degene die de grote leegte voor ons zal vullen, Hij zal ons de moed geven om verder te gaan.

Als Grootopperhoofd der Saramaccaners wil ik het gehele Surinaamse volk, de grootopperhoofden en de nabestaanden condoleren met dit groot verlies. Op de regering wordt een beroep gedaan om de families bij te staan met de begrafeniskosten. Ook doe ik een beroep op de samenleving om de families in deze moeilijke tijd niet te vergeten.
Masa Gadu hën abi Hën gôônliba .

Met vriendelijke groeten,

Gaama Albert Aboikoni
Grootopperhoofd der Saamaka
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May