Verklaring Newmont Suriname over tragisch mijnincident
23 Nov, 07:16
foto


Newmont Suriname heeft kennisgenomen van het tragische incident dat plaatsvond op maandag 20 november in het kleinschalige mijnbouwgebied te Matawai bij Sela kiiki, waarbij een instorting heeft geleid tot dodelijke slachtoffers. Onze gedachten gaan uit naar de getroffen gemeenschappen in Suriname, evenals naar alle andere belanghebbenden die door dit ongeluk zijn getroffen.

Als inclusieve burger uiten wij oprecht ons medeleven en betuigen wij onze sympathie aan de getroffen families, de betrokken gemeenschappen en alle betrokkenen binnen de kleinschalige mijnbouwsector. De veiligheid en het welzijn van individuen die actief zijn in de mijnbouwsector moeten voorop staan. Dit incident benadrukt de noodzaak voor mijnbouwbedrijven, de overheid en alle relevante belanghebbenden om inspanningen te intensiveren en strenge veiligheidsmaatregelen te benadrukken in de kleinschalige mijnbouwsector.

Newmont Suriname blijft toegewijd aan samenwerking met gevestigde instanties om ondersteuning te bieden aan getroffen gemeenschappen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en de gehele Surinaamse gemeenschap.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May