13 november: Jehovah’s Getuigen en 'De Dag van de Vriendelijkheid'
13 Nov, 06:43
foto


Op 13 november wordt in grote delen van de wereld de 'Dag van de Vriendelijkheid' gevierd. Dit is een dag die draait om het stimuleren van vriendelijkheid en medemenselijkheid in de samenleving. Als organisatie van Jehovah's Getuigen staan wij welwillend tegenover elk initiatief om mensen aan te moedigen te streven naar vriendelijkheid en naastenliefde. Dit is voor ons echter geen eenmalige jaarlijkse gebeurtenis. Het gaat om het cultiveren van een diepgaand begrip van de waarde van vriendelijkheid en empathie tot een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven.

Als geloofsgemeenschap moedigen wij alle ouders aan om van jongs af aan vriendelijkheid als kernwaarde bij te brengen bij hun kinderen. Kinderen leren door observatie, en daarom drukken wij ouders op het hart hun kinderen het goede voorbeeld te geven op het gebied van vriendelijkheid en medeleven, zowel binnen hun gezin als in hun omgeving. Dankzij het goede voorbeeld en de goede begeleiding van hun ouders, zullen kinderen hopelijk opgroeien tot vriendelijke en empathische volwassenen, wat zal bijdragen tot sterke en stabiele gezinnen.

Helaas worden we ook in Suriname dagelijks geconfronteerd met gewelddadige en negatieve gebeurtenissen die het nieuws domineren. Daarnaast gaan veel gezinnen dagelijks gebukt onder stress en economische druk. Vaders en moeders hebben soms meerdere banen om in het levensonderhoud van hun gezin te kunnen voorzien. Ouders komen laat en oververmoeid thuis, wat ten koste gaat van de broodnodige tijd en aandacht die hun kinderen nodig hebben.

Naast onze bekende Bijbelse boodschap, proberen wij ouders ook te helpen om de kostbare tijd die zij met hun kinderen doorbrengen, optimaal te gebruiken. Op onze website in de artikelenserie Hulp voor het gezin is er een hoofdstuk getiteld Opvoeding van kinderen, waar praktische en actuele tips worden gegeven om ouders te helpen bij de opvoeding van hun kinderen.

Zoals eerder aangehaald is de 'Dag van de Vriendelijkheid' voor Jehovah's Getuigen geen geïsoleerd evenement, maar eerder een herinnering aan de voortdurende inzet van vriendelijkheid, zowel binnen hun gezinnen als in de bredere samenleving. In een wereld die schreeuwt om meer vriendelijkheid en menselijkheid, is het onderwijzen van deze waarden aan de volgende generaties van cruciaal belang. Voor Jehovah's Getuigen is vriendelijkheid geen tijdelijke verplichting; het is een levenslange verplichting die de maatschappij een stuk vriendelijker en mooier maakt, niet alleen op 13 november, maar elke dag van het jaar!

Henry Carbière Falls
Public Information Desk Jehovah’s Witnesses Suriname Branch
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May