Dienstverlening apothekers wordt niet onderbroken
11 Nov, 02:55
foto


Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft de Vereniging van Apothekers in Suriname de verzekering gegeven dat het zijn betalingsverplichting tegenover de apotheken zal nakomen. Eerder hadden de apothekers aangegeven dat ze in spoedberaad zouden gaan door de achterstallige betaling van het SZF.

Volgens afspraak moeten de apotheken aan het einde van de maand worden betaald. Aangezien de apothekers de gelden nog niet op hun rekeningen hadden gezien, besloten ze het SZF de ruimte te geven tot 10 november.

Nu het SZF heeft gezegd dat het zijn betalingsverplichting zal voldoen, zijn de apothekers gerustgesteld dat het goed komt. Hierdoor wordt de druk van de dienstverlening van de apotheken weggenomen.

De SZF-verzekerden zijn het eerste slachtoffer bij achterstallige betalingen van het SZF naar zijn dienstverleners toe. In alle gevallen wordt dan de behandeling van deze groep verzekerden stopgezet of moeten zij zelf opdraaien voor de kosten. Hetzelfde geldt voor medicijnen.

In elk geval is het het SZF gelukt om de apothekers gerust te stellen, waardoor de dienstverlening aan de SZF-verzekerden normaal plaatsvindt. De apothekers zeggen dat er zicht is dat zij hun crediteuren kunnen betalen, waardoor de geneesmiddelenvoorziening gegarandeerd blijft.

Partijen zijn met elkaar in overleg om in de toekomst de onzekerheid over de betalingsverplichtingen van het SZF te voorkomen. Het komt vaker voor dat de apothekers aan de bel moeten trekken door achterstallige betalingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May