Sharman wanhopig door veiligheidssituatie in het land
08 Nov, 14:51
foto
DNA-lid Dew Sharman


Parlementariër Dew Sharman (VHP) maakt zich enorme zorgen over de veiligheid in het land. Volgens hem schijnt er geen concreet beleid te zijn ontwikkeld die de criminaliteit kan indammen. Er vinden dagelijks berovingen plaats en het liefst op klaarlichte dag wanneer slachtoffers naar de televisie zitten te kijken in hun woonkamer.

"Ik houd mijn hart vast en maak me zorgen over dit vraagstuk in ons land," zei Sharman, dinsdag in het parlement. Terwijl de criminaliteit ergere vormen aanneemt, maakt de Surinaamse Politie Bond zich klaar om de acties van de vakbeweging te gaan ondersteunen.

Sharman kan zich niet indenken dat de Politie Bond zich in deze periode leent voor zulke activiteiten terwijl criminelen aanstoot kunnen nemen hieraan en de criminaliteit verder uit haar voegen kan geraken. Hij wil van de regering weten wat de interventies op korte termijn zullen zijn om de situatie te mitigeren, zodat het veilig gevoel terug kan keren in de samenleving.

De parlementarier stelde dat mensen tegen een bepaald tijdstip niet op straat durven te gaan. "Dit is verschrikkelijk wanneer iemand zich in eigen land niet meer veilig voelt, zo ook niet in eigen huis." Hij doet een beroep op de regering en de minister van Justitie en Politie om het veiligheidsgevoel terug te brengen in de samenleving.

De regering heeft gezegd dat zij morgen, donderdag, tekst en uitleg zal geven over het veiligheidsaspect.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May