Vraag naar drinkwater neemt toe
06 Nov, 21:42
foto
President Chan Santokhi en SWM-directeur Clifton Lienga, nemen de tweede waterbron te Henar in Nickerie in gebruik. (Foto:CDS)


De tweede waterbron in Henar in het district Nickerie is zaterdag in gebruik genomen. Clifton Lienga, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) gaf aan dat waterstation Henar de groei aan huishoudens en daarmee de behoefte aan drinkwater, zal moeten opvangen. Het station, waarvoor deskundigen naar Suriname zullen afreizen, zal in staat moeten zijn om 700 kubieke meter water per uur te leveren, stelde Lienga.

De waterbron is in aanwezigheid van president Chan Santokhi in gebruik genomen. De behoefte aan drinkwater in de omgeving neemt toe door de plaatselijke verkavelingsprojecten. De waterbron is met medewerking van de aannemer Kuldipsingh tot stand gekomen. Lienga zegt dat er aan het waterleidingnet gewerkt zal moeten worden. Hij kondigde aan dat de gebruikers wederom geactiveerd zullen worden en ook weer voor water zullen betalen.

De twee bronnen zijn goed voor 50 om 100 kubieke meter water per uur. Voorlopig levert de laatste 85 kubieke meter per uur. In totaal worden 3000 tot 3500 huishoudens van water voorzien. Lienga kondigde ook een waterbron voor Paradise aan. Met het oog op de ontwikkeling, stelt hij dat het water dat thans geproduceerd wordt door de bronnen op Henar, niet voldoende zal zijn.

President Santokhi heeft in juli dit jaar het startsein gegeven voor het boren van de tweede waterbron. Hij gaf het bedrijf mee te denken richting export, om inkomsten te genereren en uit de rode cijfers geraken. Volgens Santokhi kan de SWM zelfs rijker dan Staatsolie worden, omdat het bedrijf met gezond drinkwater beschikt over een goed dat schaarser wordt in de wereld. Hij gaf aan dat de regering de middelen zal vrijmaken om in drinkwater te investeren, alsook in de nodige moderne technologie, schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May