Kerstpottenactie moet SRD 500.000 plus opleveren
05 Nov, 10:45
foto
Gemeenteleden van het Leger des Heils doen ook een offer in de kerstpot. De kerstpottenactie is zaterdag begonnen. (Foto: René Gompers)


De traditionele kerstpotten actie van het Leger des Heils is zaterdag begonnen. De organisatie wil dit jaar 'SRD 500.000 plus' ophalen. Bij de launch in het hoofdkwartier van de organisatie, is iets meer dan SRD 51.000 gedoneerd. Deze activiteit -geld inzamelen op verschillende plekken om met de opbrengst zoveel mogelijk minder draagkrachtigen van een kerstpakket te voorzien- wordt voor de 99e keer gehouden. Volgend jaar is het 100 jaren dat het Leger des Heils in Suriname is gevestigd.

De kerstcampagne is onder begeleiding van politiekapel, kerstzang, drummers en uiteraard gebed, gelanceerd. "Onze target is SRD 500.000 plus," deelt woordvoerder Guillermo Demon mee. "We zeggen 'plus' gezien de economische situatie. De prijzen schommelen in de winkels. Vandaar dat we voor de 'plus' gaan. De andere target is om 1.500 mensen een pakket te kunnen geven dit jaar. We gaan ons volledig inzetten om de mensen te helpen want we weten dat er nood is."

De eerste kerstpot is behoorlijk gevuld geworden door de eerste donateurs. SRD 20.000 van verzekeringsmaatschappij Fatum,  SRD 20.000 van ondernemer Ben Olivieira en SRD 11.000 van Jack Tours and Travel Service. Daarnaast hebben de gemeenteleden, jong en oud, ook een offer gedaan in de pot. De campagne is tegelijk in Nickerie gelanceerd. "Volgend jaar vieren wij ons 100-jarig bestaan in Suriname. We gaan ook activiteiten ontplooien rond die tijd."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May