VMS schort acties per direct op; SZF heeft betaald
03 Nov, 20:06
foto


De sectie Algemeen Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) schort de acties die aangekondigd waren gisteren, per direct op. Er is bevestiging van betalingen die vandaag verricht zijn door het Staatsziekenfonds (SZF). Op grond hiervan is besloten de dienstverlening te hervatten. Er werden alleen spoedgevallen behandeld. De VMS verwacht op zeer korte termijn om de tafel te zullen zitten met het SZF om een structurele oplossing te vinden voor dit probleem, dat zich inmiddels geruime tijd blijft voortslepen.

Particuliere huisartsen zijn ondernemers die niet gesubsidieerd worden en zelf moeten opdraaien voor hun maandelijkse kosten. Het gaat om de personeelskosten, verbruiksartikelen, medisch materiaal en de apparatuur, onderhoud van het gebouw, nuts- en andere voorzieningen, verzekeringen, pensioenen, etc. "Het is dan ook logisch dat late betalingen van het honorarium een kritieke toestand creëert binnen de huisartsenpraktijken en de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar brengt", zegt de VMS.

De VMS meent dan ook dat het haar verantwoordelijkheid is om deze bezorgdheid openlijk te uiten en te communiceren over zaken die uiteindelijk ook negatieve effecten (kunnen)  hebben op de dienstverlening van onze huisartsen. "Dergelijke ontwikkelingen hebben een schaduw geworpen op de waarden waarop onze dienstverlening is gebaseerd, in het bijzonder het garanderen en kunnen blijven garanderen van kwalitatief goede eerstelijnszorg. De VMS blijft vastbesloten om deze zorg zo lang mogelijk te garanderen en te streven naar een situatie waarbij de dienstverlening nimmer in gevaar komt dan wel behoeft te komen. De VMS hecht geloof in een goede samenwerking met al haar contractspartijen en acht dialoog essentieel om deze uitdagingen te overwinnen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May