Abrahams: De strijd is nog niet gestreden
03 Nov, 10:46
foto
NDP-topper tevens ex-vicepresident, Ashwin Adhin en zijn echtgenote Gracella, in gesprek met ondervoorzitter Ramon Abrahams. Adhin wordt warm onthaald in Ocer. (Foto: René Gompers)


Ondervoorzitter Ramon Abrahams  merkt op dat met de vrijspraak van Ashwin Adhin, een mijlpaal voor de NDP is bereikt. Maar de strijd is nog niet gestreden benadrukt hij omdat "andere kameraden nog strijd voeren tegen onrecht dat ze wordt aangedaan." Hij kondigt aan dat de NDP alle middelen gaat inzetten om haar "heilig doel" te bereiken: het land weer op spoor brengen. Een van de eerste zaken die aangepakt zullen worden wanneer regeermacht is verkregen, is het tegengaan van opkomende etnische verdeeldheid.

Adhin, ondervoorzitter en ex-vicepresident is gisteren integraal vrijgesproken; hij is niet schuldig bevonden voor de vernieling, diefstal en frauduleuze handelingen van apparatuur op het Kabinet van de Vicepresident tijdens zijn termijn. Het heeft ruim 3 jaren geduurd voordat de zaak is afgerond. Adhin is door partijtoppers, onder wie Abrahams, warm verwelkomd in partijcentrum Ocer.

"Belangrijk is dat we weer een mijlpaal hebben bereikt," merkt Abrahams op. "Maar we moeten niet vergeten dat de strijd nog steeds voortgaat. Omdat wij nog steeds kameraden hebben die bezig zijn strijd te voeren tegen het onrecht dat ze wordt aangedaan op dit ogenblik. Laten we ze niet vergeten. We laten ze niet in de steek. We zullen met ze blijven strijden tot het recht zal zegevieren en zij ook de erkenning krijgen die vandaag te beurt is gevallen aan Ashwin. We geloven daarin en het zal ook komen."

"Wij gaan voort met de strijd," benadrukt Abrahams. "Het is een nationale strijd waarmee de partij bezig is. We hebben onze partij ideologie. En die gaan we niet aan een kant zetten voor niets en voor niemand. Ons doel is ons heilig.  En dat gaan we bereiken onder alle omstandigheden. Het maakt niet uit wat we zullen moeten inzetten. Maar we gaan op een heel rechtvaardige manier onze middelen gebruiken om het doel te bereiken om Suriname weer op spoor te brengen."

Abrahams haalt aan dat de eenheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen "kapot is geslagen." Hij geeft aan: "De zaden die men op het ogenblik zaait heeft de eenheid in Suriname uit elkaar doen spatten. Wij gaan ervoor zorg dragen dat bij verwerving van politieke macht  wij hierop gaan werken en het terug zullen brengen zodat we als broeders en zusters naast elkaar kunnen leven in Suriname."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May