Adhin integraal vrijgesproken; warm onthaald in Ocer
02 Nov, 16:43
foto
Ex-vicepresident Ashwin Adhin en zijn echtgenote Gracella vanmiddag in NDP-centrum Ocer. Hij is opgelucht dat hij na een proces van ruim drie jaar eindelijk van alle blaam is gezuiverd. (Beeld: René Gompers)


Ex-vicepresident en ondervoorzitter van de NDP, Ashwin Adhin is "integraal vrijgesproken". Hem was onder andere valsheid in geschrifte en vernieling (van Staatsmiddelen) ten laste gelegd. Hij is vanmiddag van harte verwelkomd in Ocer.

De rechtszaak tegen Adhin is in  2020 begonnen. Hij heeft ook vastgezeten in het cellenhuis op Richelieu. Na een week was hij weer op vrije voeten en werd toen groots onthaald in partijcentrum Ocer in Paramaribo. De zaak werd met argusogen gevolgd, een grote kritiek was dat het een politiek proces is geweest.

Adhin is uiteindelijk vrijgesproken, geen van de 5 tenlasteleggingen heeft stand gehouden. Hij is vanmiddag in Ocer opgewacht door partijgenoten en collega Assembleeleden. Blijdschap, emoties, applaus, uit het hart gesproken speeches in Ocer. Een pagara maakt de kleine 'kon makandra' compleet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May