Stg 8 december 1982 ondersteunt verklaring SIV en IGS
26 Oct, 10:47
foto


Wij, als mensenrechtenorganisatie, verheugen ons over de gemeenschappelijke verklaring van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) en de Israëlitische Gemeente Suriname (IGS). Deze verklaring van eenheid en harmonie tussen de joodse en moslimgemeenschappen in Suriname is een bron van inspiratie voor ons allen.

In een wereld die vaak wordt geteisterd door verdeeldheid en onverdraagzaamheid, is het hartverwarmend om te zien hoe twee verschillende religieuze gemeenschappen in Suriname samenleven als broeders. Dit is een waardevol voorbeeld van hoe vrede en begrip mogelijk zijn, ongeacht religieuze achtergrond.

Wij geloven dat Suriname, met zijn lange geschiedenis van culturele diversiteit en harmonie tussen religies, kan dienen als een lichtend voorbeeld voor de wereld. In deze tijd, waarin mensenrechten en tolerantie wereldwijd onder druk staan, is het van het grootste belang dat we ons inzetten voor vrede, gerechtigheid en saamhorigheid.

De gebeurtenissen op 8 december 1982 herinneren ons aan de pijnlijke gevolgen van politieke verdeeldheid en schendingen van mensenrechten. Dit is een pijnlijk hoofdstuk in onze geschiedenis dat ons eraan herinnert hoe kostbaar vrede en democratie zijn. We mogen nooit vergeten dat geweld niemand dient en dat dialoog en respect voor mensenrechten de weg voorwaarts zijn.

Het is onze taak als mensenrechtenorganisatie om de negatieve krachten in onze samenleving op te roepen tot verandering. We roepen op tot eenheid, tolerantie en respect voor de rechten van alle individuen, ongeacht hun afkomst, religie of overtuigingen. Laat Suriname een toonbeeld zijn van hoe een diverse samenleving kan samenleven in vrede en wederzijds begrip.

De gezamenlijke verklaring van de SIV en IGS herinnert ons eraan dat vreedzame co-existentie mogelijk is, en we streven ernaar om dit voorbeeld wereldwijd te verspreiden. Laten we ons gezamenlijk inzetten voor een Suriname waarin vrede en mensenrechten centraal staan, en laten we hopen dat deze boodschap van eenheid en tolerantie zich verspreidt naar alle uithoeken van onze planeet. Samen kunnen we bijdragen aan een betere wereld waarin mensenrechten worden gerespecteerd en vrede en harmonie heersen.

Sunil Oemrawsingh
voorzitter
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May