Politie over brand waarbij achtjarige is omgekomen
21 Oct, 12:37
foto


De politie van het bureau De Nieuwe Grond moest vanochtend omstreeks 00:49 uur de melding van een woningbrand aan de Augustine Mandarijnstraat. Bij de brand is de achtjarige C.B. omgekomen.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat dat bij aankomst het bleek te gaan om een in aanbouw zijnde stenen woning die aan de voorkant op het perceel staat en een houtenwoning achter op het erf.

In de woningen woont een gezin van vijf; moeder, vader en drie dochters. Bij het ontstaan van de brand was de moeder alleen met haar drie dochters thuis.  Uit het voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat de twaalfjarige dochter, T.B., tegen 21:00 uur eten voor de honden aan het koken was in de houten woning. Ze was samen met haar achtjarige zusje, C.B.

Een kwartier later gingen zij naar bed en vergat de tiener het vuur onder de pot uit te doen. Op een bepaald moment werd T.B. wakker en zag dat de houten woning in brand stond. Ze rende naar haar moeder die in de in aanbouw zijnde woning met haar zusje A.B. lag te slapen. Ze vergat daarbij C.B. mee te nemen.

Toen de moeder naar de houten woning snelde, stond deze in lichterlaaie. De brandweer kon slechts nablussingswerkzaamheden verrichten.  De houten woning is volledig afgebrand, terwijl de stenen woning gedeeltelijk is verwoest.

De moeder en haar twee dochters hebben brandletsels opgelopen, maar konden zich in veiligheid brengen.

De brandweer heeft bij de nablussing het verkoold lichaampje van C.B. gevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May