Brasaplein in Nickerie verrijkt met Chinees monument
18 Oct, 22:52
foto
Ter gelegenheid van 170 jaar Chinese vestiging in Suriname hebben de SCUA en de Chinese ambassade een kunstwerk geschonken aan Nickerie.


Op het Brasaplein in Nieuw Nickerie is een monument onthuld rond de activiteiten van 170 jaar Chinese vestiging in Suriname. Het kunstwerk is door de Suriname Chinese United Association (SCUA) en de Chinese ambassade, aan de Nickeriaanse gemeenschap geschonken. 

Het monument is ontworpen door kunstenaar Rahied Abdoel. Het is het eerste Chinees gedenkteken in het westelijk gelegen district en volgens ambassadeur Han Jing deel van andere monumenten van overige etnische groepen op het Brasaplein. De diplomaat noemt de integratie van de verschillende etnische groepen een van de unieke kenmerken van Suriname. Hij riep de Chinese gemeenschap op niet alleen aan eenheid binnen hun eigen gelederen te werken, maar ook aan de algehele eenheid, multiculturalisme en wederzijdse erkenning in Suriname.

Minister Parmanand Sewdien sprak namens de president zijn dank uit voor de bijdrage van de Chinese gemeenschap aan de Surinaamse samenleving. Hij stond ook stil bij de steun van de regering van de Volksrepubliek China aan Suriname, in moeilijke tijden. De bewindsman noemt onder meer donaties, het opzetten van een modern landbouwcentrum en trainingen aan agrariërs, bericht de Communicatiedienst Suriname.

Naast de onthulling van het monument, is er op het Liefdesplein een outdoor gym in gebruik genomen. De toestellen van deze sportfaciliteit zijn gedoneerd door de Chinese ambassade. Districtscommissaris Senrita Gobardhan toonde zich ingenomen met deze geste. Ze is van mening dat de gym het park niet alleen verfraait, maar ook een gezonde levensstijl in Nickerie zal bevorderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May