Mexico zal helpen en olie aan Cuba leveren
17 Oct, 20:55
foto
De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador gaat Cuba helpen dat volgens hem te lijden heeft onder een "onmenselijk en onrechtvaardig" embargo. (Foto: Reuters)


Mexico zal Cuba helpen, onder meer door het land van olie te voorzien. Dat heeft de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador maandag gezegd.

Mexico begon eind het eerste kwartaal van dit jaar regelmatig ruwe olie naar Cuba te verschepen. Sindsdien heeft het land ongeveer 2,8 miljoen vaten verscheept naar het eiland, dat volgens onafhankelijke gegevens regelmatig kampt met stroomstoringen en brandstoftekorten.

"Hoe we de bevolking van Cuba ook kunnen helpen, we gaan het doen", zei Lopez Obrador tijdens een reguliere persconferentie.

Hij zei dat Mexico aan geen enkele buitenlandse regering toestemming hoefde te vragen om Cuba te helpen, dat volgens hem te lijden had onder een "onmenselijk en onrechtvaardig" embargo.

"Als ze ons vertellen: 'Verkoop ons olie, want we hebben geen enkele manier om die te krijgen', dan zullen we dat natuurlijk doen", zei Lopez Obrador, waarmee hij uitsluit dat de hulp wrijvingen zou kunnen veroorzaken met de Verenigde Staten.

Cuba werd na de revolutie van Fidel Castro in 1959 onder een Amerikaans economisch embargo geplaatst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May