NPS zal in 2025 een enorme nederlaag lijden
09 Oct, 22:42
foto


Op 29 september 2023 heeft de NPS een feestvergadering georganiseerd om zo de dag der oprichting te herdenken. Niet te vergeten dat op diezelfde dag Diana Pokie haar intrede doet in de groene partij, de NPS.

NPS-voorzitter Gregory Rusland was super blij en enthousiast om de gewezen minister van Grond- en Bosbeheer met alle tam tam uit te nodigen. Verder nog maakt Diana Pokie in haar toespraak bekend dat zij officieel toetreedt tot de NPS.

De richting die de NPS genomen heeft om de coalitie te verlaten, is zeker niet 'De Nieuwe Weg' maar 'de Duistere Weg'. Erger nog de stap van Diana Pokie naar de groene partij zal ervoor zorgen dat de NPS bij de komende verkiezingen achteruit gaat in het aantal zetels op DNA en rr-niveau.

Het bestuur van de NPS moet weten dat wanneer partijen een regeerakkoord ondertekenen om te regeren in het kader van landsbestuur, dit niet zomaar te verscheuren is. De werkelijke reden dat de Nationale Partij Suriname de coalitie verlaat, ligt primair aan de begrotingen voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De NPS zou geen genoegen willen nemen met de toegewezen middelen en dit was voor de partij reden genoeg om zich terug te trekken uit het bestuurlijke.

Hypocrisie

Naar mijns inziens zal de mentaliteit van Patricia Etnel bepalend zijn voor het succes van de partij. Het assembleelid heeft zich fel uitgelaten tegen enkele DNA-leden van de VHP, VHP-ministers, president en VHP-leden. Laat dit duidelijk zijn voor land en volk: In de komende 10 tot 20 jaren haalt de NPS bij de Algemene, Vrije en Geheime verkiezingen niet meer dan 4 zetels voor De Nationale Assemblee.

Het was de VHP die de groene partij NPS altijd collegiaal heeft ondersteund in vallen en opstaan, dieptepunten en hoogtepunten. Toen het erop aankwam dat de NPS haar leiderschapskwaliteiten moest tonen, heeft de partij haar verantwoordelijkheid terzijde geschoven om nog bekend te maken dat zij uit de coalitie stapt.

Ik heb nog niet gezien en gehoord in dit regeertermijn waar de NPS heeft aangegeven hoe de overheidsmiddelen te besteden. Zie hier de hypocrisie van de NPS , terwijl zij weet dat Suriname met een torenhoge staatsschuld zit die door regering Bouterse -Adhin gecreëerd is.

Na het vertrek van ex-minister Marie Levens liet minister van OWC Henri Ori weten dat er corruptieschandalen zijn op het ministerie. Gelukkig heeft de Nationale Partij Suriname het ministerie van Financiën niet onder haar beheer gekregen. We zouden dan wellicht te maken krijgen met nog meer corruptie praktijken.

Laten wij de huidige president Chan Santokhi blijven ondersteunen in het goede werk dat hij doet. Tan Bribi ,Tan Bun

Livio Aminta
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May