President wil ook goede band met Dominicaans parlement
08 Oct, 00:57
foto
President Chan Santokhi aan het hoofd van de Surinaamse delegatie op bezoek bij het parlement van de Dominicaanse Republiek. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft een ontmoeting gehad met het parlement van de Dominicaanse Republiek. De bijeenkomst vond plaats in de ontvangstkamer van het Nationaal Congres en bracht verschillende politieke figuren samen, onder wie de voorzitter van de Senaat, Ricardo de los Santos, en de voorzitter van de Kamer der Afgevaardigden, Alfredo Pacheco, evenals andere raadsleden.

Tijdens deze ontmoeting sprak president Santokhi de wens uit om de samenwerking tussen Suriname en het Dominicaanse parlement te verdiepen. Deze wens benadrukte het belang van nauwere banden en een betere samenwerking tussen beide landen op politiek en diplomatiek niveau, meldt de Communicatiedienst Suriname. Santokhi gaf aan dat hij deze kwestie ook zou bespreken met de voorzitter van De Nationale Assemblee.

Tevens werd besproken dat bij een bezoek van een overheidsdelegatie uit de Dominicaanse Republiek aan Suriname, president Santokhi ook een delegatie van het Dominicaanse Parlement wenst te ontvangen. Dit toont aan dat beide landen streven naar een breder en diepgaander partnerschap op politiek en diplomatiek gebied, wat mogelijk zou kunnen leiden tot meer samenwerking en wederzijdse steun tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May