OW voert 's avonds herstelwerkzaamheden wegen uit
04 Oct, 17:04
foto
De wegstrekking Gemenelandsweg hoek Zonnebloemstraat en de Lalla Rookhweg wordt aangepakt. Dinsdagavond werd het startsein gegeven. (Foto's: René Gompers)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) is al geruime tijd bezig een aantal wegen in Paramaribo en Wanica aan te pakken. Dinsdagavond is het officiële startsein gegeven voor het herstellen van de Gemenelandsweg tussen de hoek bij Zonnebloemstraat en de Lalla Rookhweg. Er zal alleen 's avonds gewerkt worden en het werk moet eind oktober afgerond zijn. Het volledige herstel en verbreden van deze wegstrekking wordt uitgevoerd voor US$ 2.4 miljoen.

Al enkele dagen zijn voorbereidingen getroffen voor het project. Bij restaurant Lucky Twins is officieel van start gegaan met het werk. OW-minister Riad Nurmohamed geeft aan dat er op een nieuwe manier gewerkt wordt. "Bestaand materiaal van de weg wordt gebruikt om de fundering te verstevigen," deelt hij mee. "Dat betekent dat er geen extra materiaal is ingekocht. Er komt natuurlijk nog een laag asfalt. Dit is een techniek die we eerder hebben toegepast."

Door 's avonds te werken is voldaan aan de wens van de burgers, merkt Nurmohamed op. "Bij asfalteringswerkzaamheden moet de weg liever vrij zijn. Met verkeer moet je stoppen, verkeer regelen, wachten. Dat is tijdverlies en kostenverhogend. 's Avonds werken heeft meer voordelen. Je kan in heel korte tijd veel afronden." De techniek die toegepast wordt om de weg aan te pakken -rollend materieel dat continu zand nat maakt, stampt, walst- is het best uit te voeren zonder hinder van het verkeer. Nog een reden om niet overdag te werken.

De Gemenelandsweg is onderdeel van een pakket aan wegen dat aangepakt wordt dit jaar. Het project wordt betaald met geld uit het budget van OW, de Wegenautoriteit en de IDB, geeft Nurmohamed aan. Er zal elke avond gewerkt worden.  Andere straten in de buurt worden ook aangepakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May