Highway Markt wordt gerenoveerd voor SRD 6.1 miljoen
03 Oct, 15:13
foto
Voor SRD 6.1 miljoen wordt de Highway Markt gerenoveerd en gereorganiseerd. Terwijl de renovatie plaatsvindt wordt langs de straat verkocht. (Foto's: René Gompers)


De Highway Markt aan de Martin Luther Kingweg wordt gerenoveerd en gereorganiseerd. Standhouders kunnen ondertussen tijdens de werkzaamheden nog gewoon verkopen maar dan langs de weg. Het project - mogelijk gemaakt door Assembleelid Reshma Mangre (VHP) - moet in 6 weken zijn afgerond. Ze heeft maandag het startsein gegeven voor de 'facelift' van de enige markt langs de 'Highway'. Het project kost SRD 6.1 miljoen.

"Ik ben een aantal maanden geleden door het bestuur van de markt gevraagd wat voor bijdrage ik kan leveren omdat ik ook zelf in de buurt woon," deelt Mangre mee. Het bestuur van de markt zocht al enige tijd hulp om de markt aan te pakken maar kon nergens terecht geeft Mangre aan. "Ik ben toen benaderd door een bestuurslid, we hebben veel gesprekken gevoerd. Ik heb toen een project ingediend bij het Kabinet van de President. Vandaag is het heuglijk moment want uiteindelijk is het van de grond gekomen."

"Het is de bedoeling dat het project in 6 weken opgeleverd wordt maar de officiële (her)opening is gepland voor 25 november," deelt Mangre mee. "Het project kost ongeveer SRD 6.1 miljoen." De werkzaamheden zijn begonnen met een tranche van SRD 1,5 miljoen. De SRD 6.1 miljoen wordt beheerd door bouwbedrijf Nabo, zij voeren ook het project uit. De controle wordt gedaan door het Kabinet van de President. Wanneer het zover is zal de (her)opening gedaan worden door president Chan Santokhi.

Mangre deelt mee dat met de marktventers goed is gecommuniceerd over het project. Een deel van de wensen wordt bij de renovatie uitgevoerd. Het lekkende dak wordt geheel vervangen en hoger geplaatst zodat er meer ventilatie zal zijn. De eethoek dat naast de toilettengroep staat zal verplaats worden naar de voorkant. De vishoek zal verplaats worden naar achteren, het staat nu in het midden, waardoor verwerking hygiënischer zal zijn.  De standhouders willen ook een goede parkeerplaats voor de klanten. Tijdens de werkzaamheden zal er normaal markt zijn op de locatie, geeft het Assembleelid aan. De marktventers kunnen hun waar langs de straat verkopen zolang er gewerkt wordt. Er is markt op de zondag en de woensdag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May