Organisaties benadrukken belang schone omgeving voor welzijn
17 Sep, 14:48
foto
Vrijwilligers maken schoon bij Lelydorp. In verband met de 'Wereld Schoonmaakdag' wordt het publiek ook gewezen op het belang van een schone omgeving. (Foto: OW)


Enkele organisaties zijn zaterdag op de 'Wereld Schoonmaakdag' bij elkaar gekomen om diverse gebieden landelijk schoon te maken. Het publiek wordt bewust gemaakt van hoe belangrijk een schone omgeving is voor het welzijn van de mens. 

Lelydorp is één van de plekken die is aangedaan, waarbij de Jongerenraad van Wanica in samenwerking met Stichting SuReSur (Support Recycling Suriname) en het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) de schoonmaakactie aldaar hebben uitgevoerd.

Raweena Tedjoe, districtsraadslid (dr) van Wanica en coördinator van de bewustwordingscampagne rond de 'Wereld Schoonmaakdag', geeft aan dat deze campagne gecontinueerd moet worden en dat vooral de jongeren daarbij betrokken moeten worden. Dit om op deze manier een betere toekomst te garanderen, meldt OW in een persbericht.

OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh zegt dat een schoon milieu garantie biedt voor goede preventieve zorg. Hij zegt verder dat OGA dagelijks bezig is met het ophalen van vuil, maar dat een omgeving schoonhouden uitdagend is. “Daarvoor is de samenleving nodig”. De functionaris roept eenieder op om ervoor te zorgen goed om te gaan met vuil. “Waste management is heel belangrijk en daarvoor zijn wij met zijn allen verantwoordelijk, willen wij een schone omgeving en een schoon milieu”, stelt Gangabisoensingh.

Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April