Zwak spelend Natio verliest met 0-1 van Cuba
12 Sep, 20:29

Zwak spelend Natio heeft het moeten afleggen tegen Cuba. De wedstrijd is 1-0 geëindigd in het voordeel van thuisspelend Cuba.

Cuba begon de wedstrijd sterk aanvallend waarbij Natio bijna geen inbreng had. Het was steeds Cuba die de leiding nam op het middenveld. Ook fysiek heeft Cuba gedomineerd. In de 20e minuut was het de speler William Pozo die met een prachtig schot het enige doelpunt wist te scoren. Doelman Warner Hahn was kansloos.

De Cubanen hebben een tactiek toegepast  om zwaar fysiek aan te vallen en ook bij balverlies te intimideren. Het was een  saaie vertoning, Natio tikte de bal steeds terug naar achteren en bij de aanval was er veel balverlies. De rust was 1-0.

Na de rust was het beeld het zelfde. In de laatste 20 minuten leek het alsof Natio vleugels had gekregen en zocht de aanval op maar creëerde weinig kansen. Cuba wint de wedstrijd met 1 – 0 en prijkt nu op de eerste plaats in de poule. Op de 2e plaats staat Jamaica, Grenada op de 3e plaats, Haïti op de 4e, Suriname op de 5e en Honduras op de 6e plaats. Alleen Suriname en Cuba hebben twee wedstrijden gespeeld, de andere landen spelen later op de avond.