Suriname en Golf van Mexico cruciaal voor verkenningsprogramma Hess
12 Sep, 10:46
foto
Het exploratiegebied van Hess Corporation in het Suriname-Guyana bekken.


Hoewel producerende activa in Guyana en de VS de topposities in de portefeuille van Hess Corporation bekleden, heeft het bedrijf nog steeds zijn zinnen gezet op andere exploratiemogelijkheden in Suriname en de Golf van Mexico. Chief Executive Officer (CEO), John Hess, maakte daarover opmerkingen tijdens zijn recente deelname aan de Barclays CEO-Energy Power Conference.

De functionaris zei dat zijn bedrijf gefascineerd is door de fiscale opbrengsten van zijn belang van 30 procent in het Stabroek-blok in Guyana, dat 32 belangrijke ontdekkingen en vijf gesanctioneerde projecten herbergt, met een zesde op sleeptouw. De Bakken in de VS is een ander bolwerk voor het bedrijf en speelt een cruciale rol in de financiële gezondheid van het bedrijf.

Om ervoor te zorgen dat zijn prestaties naar nieuwe hoogten worden getild en tegelijkertijd de aandeelhouderswaarde op de lange termijn gemaximaliseerd blijft, moet het bedrijf zijn agressieve zoektocht naar olie in andere mondiale activa voortzetten. Met het oog hierop zei de CEO dat Suriname en de Golf van Mexico op de radar van het bedrijf blijven.

Over Suriname vertelde Hess aan investeerders dat de focus nog steeds vergroot wordt op Suriname, waar het belangen heeft in Blok 42 en Blok 59. Hess, Chevron en Block 42-operator Shell hebben elk een belang van een derde in die diepwaterconcessie. In Blok 59 is ExxonMobil de exploitant, met een belang van 33,34%. Equinor bezit 33,33% en Hess 33,33%.

"We hebben putten die we volgend jaar op Blok 42 gaan boren en we denken dat ze veelbelovend zijn, maar we moeten boren om echt te definiëren wat de kansen zijn", aldus de CEO.

Een ander gebied waar Hess van plan is actiever te worden op het gebied van exploratie en evaluatie is de diepwatergolf van Mexico.

"De Pickerel-1 prospect was onze eerste (exploratieput op de Mississippi Canyon 727) en we zijn heel blij dat het een olie-ontdekking was. Black Pearl zal de volgende zijn en dat zal hopelijk een tieback zijn, waar gemikt wordt de eerste olie medio 2024 te halen.

"Dan hebben we later dit jaar een kans op het verkenningsproject van Vancouver in de Green Canyon. Met de andere 80 verkenningsblokken die we in de Golf hebben, zullen we de komende jaren actief boren", aldus Hess.

Over het geheel genomen merkte hij op dat zijn bedrijf van plan is zich te blijven concentreren op het creëren van meer exploratiemogelijkheden, vooral in de Golf van Mexico.

"…wij denken dat er goede mogelijkheden zijn voor financieel rendement", concludeerde Hess.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May