Delegatie Powerlifting Federatie keert met 45 medailles terug
11 Sep, 22:36
foto
Randall Kariodimedjo is in Peru uitgeroepen tot de 'Best Lifter' van de gehele competitie wat betreft classic bench press.


De delegatie van de Suriname Powerlifting Federation (SPF) keert met maar liefst 45 medailles terug naar huis. Op de Zuid-Amerikaanse Powerlifting & Bench Press Kampioenschappen 2023 in Peru heeft het team bijkans 40 medailles veroverd. Daarna hebben Randall Kariodimedjo en Sharivah Badloe zaterdag ook meegedaan aan de equipped powerlifting wedstrijden, waar ze ook medailles in de wacht wisten te slepen. 

Het verschil tussen classic powerlifting en equipped powerlifting is dat atleten worden toegestaan om speciale hulpmiddelen te gebruiken bij het liften. Hulpmiddelen kunnen zijn kneewraps, speciale squat, bench press en deadlift pakjes die normaal gesproken niet worden toegestaan bij classic powerlifting. Deze hulpmiddelen stellen atleten in staat om zwaarder te liften, terwijl het lichaam wordt beschermd, meldt de SPF.

Badloe heeft deelgenomen aan het onderdeel bench only, waarvoor ze een gouden medaille wist te behalen in de -63kg juniordamesklasse. Kariodimedjo heeft in de -83kg open herenklasse nog eens 5 medailles gewonnen voor team Suriname. Kariodimedjo wist ervan door te gaan met 1x goud op equipped bench only, 1x zilver op equipped bench press, 1x zilver op equipped deadlift, 1x brons op equipped squat en 1x brons voor equipped powerlifting. 

Kariodimedjo werd verder uitgeroepen tot de ‘Best Lifter’ van de hele competitie voor wat betreft classic bench press waarvoor hij een trofee in ontvangst mocht nemen. Het nationale team ontving naderhand nog 2 trofeeën waarvan nog vernomen moet worden vanuit de organisatie, waarvoor deze zijn uitgereikt. De atleten keren in de loop van deze week terug naar Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May