Leegstaand huis in vlammen opgegaan door grasbrand
11 Sep, 16:37
foto


Een leegstaande woning op de kruising van de Welgedacht A- en de Bomaweg vatte op zondag door een grasbrand, ook vlam. Het huis is geheel is afgebrand.  

De politie van het bureau Santoboma kreeg omstreeks 14.55 uur via het Command Center de melding van de woningbrand  op voormelde kruising. Bij aankomst van de wetsdienaren op de locatie stond het huis in lichterlaaie. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de eigenaar van het huis dat reeds langer dan 25 jaar niet werd bewoond niet bekend is. 

Een buurtonderzoek tot het achterhalen van de eigenaar heeft ook niets opgeleverd. De woning was overwoekerd met onkruid en vloog het pand in brand door een spontane grasbrand die op de berm begon en geleidelijk is doorgewaaid naar de woning, meldt de politie Public Relations.

Na bekeken camerabeelden door het Command Center is naar voren gekomen dat een pick-up tegen een elektrische bedrading langs de weg was aangekomen en daardoor op de berm was beland, maar dat de grasbrand voordien was ontstaan. De brandweer die ter plaatse arriveerde deed de nablussing werkzaamheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May