DA'91 wil duidelijkheid ontslag president-commissaris Staatsolie
08 Sep, 08:46
foto


De samenleving is onaangenaam verrast met de aankondiging van het ontslag van de president-commissaris van Staatsolie, Herman Alendy. Er schijnt een complexe situatie te spelen rondom het ontslag van de president-commissaris van Staatsolie. DA’91 maakt zich bezorgd over deze ontwikkeling gezien de mogelijke impact op de belangen van Suriname. De stabiliteit en het functioneren van het belangrijkste parastatale bedrijf van Suriname kan onder enorme druk komen te staan, hetgeen zeer ongewenst is, aangezien Staatsolie van groot financieel belang is voor het land.

De regering als enige aandeelhouder dient de samenleving met de grootst mogelijke transparantie aan te geven wat de werkelijke reden is van het vertrek van deze vertegenwoordiger van de regering in de RvC. Naast het feit dat de totale Surinaamse samenleving eigenaar is van het bedrijf en delen daarvan ook  obligatiehouder zijn bij het bedrijf, hebben deze burgers financiële belangen in de prestaties en stabiliteit van het bedrijf. Het is de verantwoordelijkheid van de regering om ervoor te zorgen dat deze belangen worden beschermd.

Het vertrek van een RvC-lid bij een belangrijk parastataal bedrijf wekt terecht publieke interesse en bezorgdheid, terwijl tegelijkertijd bekend wordt dat de CEO van TotalEnergies naar Suriname komt met ‘goed nieuws’. Gewild of niet roept dit nog meer vragen op. Het is in het belang van niet alleen Staatsolie, maar de totale samenleving, dat de regering uitlegt wat aan de basis ligt van het vertrek van de president-commissaris van de RvC van Staatsolie. De belangen van onze samenleving zijn niet gediend met geruchten en speculaties, stelt het Wetenschappelijk Bureau van DA'91.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May