175 leerlingen blij gemaakt met schooltassen
07 Sep, 20:47
foto
De leerlingen poseren met hun nieuwe schooltassen bij het 'Back to School'-evenement van Stichting 1 voor 12 in Onverwacht, Para. (Foto: Stg. 1 voor 12)


Met behulp van donateurs heeft Stichting 1 voor 12 schooltassen ter waarde van SRD 1000 per stuk, kunnen verstrekken aan 175 kinderen van ouders die het moeilijk hebben. Het jaarlijkse Schoolpakkettenproject van de stichting vierde dit jaar zijn 18-jarig jubileum met een speciaal 'Back to School'-evenement in Onverwacht, Para.

Al bijna twee decennia lang zet Stichting 1 voor 12 zich in voor de gemeenschap door kansarme kinderen te ondersteunen bij hun onderwijsbehoeften. Dit jaar waren er meer dan 175 aanvragen voor schoolpakketten, wat de enorme behoefte in de gemeenschap onderstreepte, vermeldt de stichting in een persbericht.

De leerlingen kregen niet alleen hun schooltassen, maar ook werden voorzien van schoolbenodigdheden en konden genieten van een leuke en motiverende dag ter voorbereiding op het nieuwe schoolpaar. Het evenement kreeg een extra dimensie met de aanwezigheid van 8-jarige Imarcio Afie, die dagenlang vermist was in het bos.

De moeder van Imarcio was op zoek naar hulp om een appartement te kunnen betalen voor de medische behandeling van haar zoon in de stad. Zij kreeg deze steun van een donateur van Stichting 1 voor 12; hij stelde een appartement kosteloos ter beschikking, waardoor de jongen de zorg en behandeling kan krijgen die hij dringend nodig heeft.

De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, sprak dank uit aan alle donateurs, vrijwilligers en supporters die de dag tot een succes hebben gemaakt. Hij benadrukte ook de voortdurende inzet van de stichting om positieve veranderingen in de gemeenschap te bewerkstelligen en de levens van kinderen te verbeteren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May