Verdachte die met valse US-dollars betaalde, ingerekend
04 Sep, 22:14
foto


F.H. (21) alias 'Ram' is door de onderzoeksunit van het politiebureau Santodorp aan de Indira Gandhiweg aangehouden. Tegen deze verdachte heeft een ondernemer in mei 2023 aangifte gedaan. Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte een paar rekken eieren had gekocht en met een vals/vervalste US$ biljet heeft betaald. De man heeft meerdere personen benadeeld.

Het voertuig waarmee de verdachte de plek aandeed, werd na enige tijd teruggevonden en in beslag genomen. De verdachte wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven. Tijdens het onderzoek is geconstateerd dat de verdachte ook op soortgelijke wijze slachtoffers heeft gemaakt in de ressorten Santo Boma, De Nieuwe Grond en Lelydorp. Daarbij heeft hij een aantal personen opgelicht door uiteenlopende zaken bij hen te bestellen of te kopen en opzettelijk met valse dollarbiljetten te betalen.

Op aanwijzing van de verdachte F.H. zijn diverse locaties in Paramaribo en Wanica aangedaan, alwaar hij slachtoffers heeft gemaakt. Het vals geld bleek hij te hebben gekocht bij een vriend. Aan de aanhouding van de vriend wordt gewerkt, meldt de politie Public Relations.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte F.H. door de politie in verzekering gesteld en is het verdere onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Fraude & Economische Delicten van het Korps Politie Suriname.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May