60 kilometer weg Apoera-Nickerie eind 2024 af
04 Sep, 18:06
foto
President Chan Santokhi heeft de mensen van Apoera meegedeeld dat de ontsluitingsweg Apoera - Nickerie eind 2024 kan worden opgeleverd. Er zijn al voorbereidende werkzaamheden verricht.


President Chan Santokhi heeft het naambord onthuld van de 60 kilometer weg van Apoera naar Nickerie. Het streven is erop gericht om de weg eind volgend jaar opgeleverd te krijgen. Hij heeft zondag het tweede startsein gegeven voor de aanleg van de weg. Het staatshoofd heeft de graafmachine voor het aanleggen van het tracé in werking gesteld. 

In de afgelopen periode zijn er voorbereidende werkzaamheden verricht. De president legde de nadruk op veiligheid, hoop en vooruitgang. De gronden langs de nieuwe weg zullen alleen beschikbaar zijn voor het beoefenen van landbouw. "Er moet productie zijn zodat de weg zichzelf betaalt”, zei de president, die eraan toevoegt dat ondernemers ook ervoor zullen moeten zorgen dat deze infrastructuur een feit wordt.“De weg zal ontwikkeling brengen voor de gemeenschap”, benadrukte hij.

Na de onthulling van het bord waarop de nieuwe weg geprojecteerd wordt, heeft president Santokhi een graafmachine aan de gemeenschap overhandigd. Het is de bedoeling dat het zwaar materiaal wordt ingezet om het gebied verder te ontbossen. Het staatshoofd kijkt ernaar uit om bij zijn eerstvolgend bezoek aan het gebied, gebruik te kunnen maken van de nieuwe wegverbinding.


Kort voor deze activiteit heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij landbouwmateriaal waaronder markoesazaden, Stihl-kettingzagen, ureum en een vriezer overhandigd aan Sergio King, voorzitter van de Landbouw Coöperatie Apoera. King mocht eveneens een elektrische scooter uit handen van de bewindsman in ontvangst nemen voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Op het commissariaat Kabalebo heeft president Santokhi gesprekken gevoerd met bewoners, waarbij eenieder de gelegenheid kreeg problemen, wensen en voorstellen kenbaar te maken. De regering zal samen met de gemeenschap en dc Josta Lewis oplossingen proberen te vinden. De bewoners van het ressort toonden zich ingenomen met het bezoek van het staatshoofd en hebben goed gebruik gemaakt van de gelegenheid om een gesprek met hem te hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May