Jarige Kustwacht ingenomen met belofte minister Somohardjo
02 Sep, 17:09
foto
Minister Bronto Somohardjo van BiZa feliciteert de Kustwacht met haar 10-jarig bestaan. Hij heeft beloofd enkele knellende zaken te zullen aanpakken. (Foto: BiZa)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft beloofd dat hij de rechtspositie van het personeel van de Kustwacht Suriname in orde gaat maken. Vandaag is het 10-jarig bestaan van de Kustwacht in hoofdkwartier aan de Cornelis Jongbawstraat sober herdacht. De bewindsman weet dat de Kustwacht in de afgelopen drie jaren goede en minder goede momenten heeft meegemaakt. Somohardjo gaat zich daarom ook beijveren om nog meer middelen vrij te maken zodat de taken ongehinderd kunnen worden uitgevoerd. Er werden 10 onderscheidingen uitgereikt aan personen die onafgebroken hun bijdrage hebben geleverd aan de Kustwacht van Suriname.

Een mijlpaal bij het 10-jarig bestaan van de Kustwacht is dat er een nieuwe website is gelanceerd over de taken, bevoegdheden en werkzaamheden. Daarnaast is ook een plaquette onthuld met de namen van personen die zich vanaf de oprichting van de Kustwacht verdienstelijk hebben ingezet voor de totstandkoming van deze autoriteit. Waarnemend directeur majoor Radjoe Bhola, is trots op de behaalde prestaties van de afgelopen jaren. Hij gaf te kennen dat de Kustwacht altijd haar bijdrage zal leveren voor de vooruitgang van Suriname. Intussen worden voorbereidingen getroffen voor een groot noodzakelijk onderhoudsplan, welke zal resulteren in het behouden van de levensduur van de vaartuigen.

De Kustwacht is volgens de waarnemend directeur degelijk gegroeid binnen de samenleving en dat een van de hoogtepunten waren de samenwerkingen met diverse stakeholders in het maritiem zeegebied (Marine, Maritime Politie, ministerie van LVV, afdeling Visserij, Directoraat Nationale Veiligheid, NCCR, MAS en Staatsolie). Voor de toekomst staat de Kustwacht en haar personeel volledig open voor de nieuwe uitdagingen.

Onder de aanwezigen waren veiligheidsadviseur van de president Melvin Linscheer, directeur Binnenlandse Zaken,  Nasier Eskak, directeur Maritieme Autoriteit van Suriname Michel Amafo, directeur DNV Shivanand Ramlall, coördinator en eerste directeur kustwacht kolonel Jerry Slijngard, defensie attaché voor Suriname en Guyana, Luitenant-kolonel Geordie Klein, Braziliaanse militaire attaché, luitenant-kolonel Fernandes Henn, voorzitter en de leden van de Raad voor de Kustwacht.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May