Newmont en AdeKUS tekenen samenwerkingsovereenkomst
02 Sep, 06:48
foto
Afgevaardigden van Newmont en AdeKUS bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.


Newmont Suriname, LLC  (Newmont) en Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben vrijdag een Memorandum of Understanding (MOU) voor kennisuitwisseling en duurzame ontwikkeling getekend. De belangrijkste doelstellingen van deze samenwerking zijn het opzetten van een partnerschap tussen Newmont en AdeKUS en het faciliteren van de uitwisseling van kennis en expertise binnen de goudmijnsector, voor het bereiken van duurzame ontwikkelingspraktijken.

De partijen zullen zich gezamenlijk inspannen om samen te werken op een aantal van de volgende gebieden die in de MOU zijn vastgelegd: het creëren van een robuust talent pipeline voor de toekomstige werkgelegenheidsbehoeften van Newmont; ondersteuning bij de ontwikkeling van collegemateriaal; het bieden van kansen aan studenten van AdeKUS door middel van stages; afstudeerprogramma's en technische begeleiding.

Studenten van de Technologische Faculteit en de Faculteit Wis- en Natuurkundige wetenschappen zullen profiteren van de gestructureerde, industrie specifieke ervaring en praktische kennis die Newmont biedt. Deze betrokkenheid zal hen in staat stellen om praktijkervaring op te doen in de goudmijnindustrie, waardoor de kloof tussen academisch leren en de praktijk wordt overbrugd, schrijft Newmont in een persbericht.

Shirley Sowma-Sumter, Sr. Director External Relations van Newmont Suriname zegt dat het partnerschap aansluit bij Newmont's kernwaarden van verantwoordelijkheid, duurzaamheid en het ondersteunen van gemeenschapsontwikkeling in de gebieden waar het bedrijf activiteiten uitvoert.

Shanti Venetiaan, bestuursvoorzitter van AdeKUS benadrukt dat de universiteit goede samenwerkingsverbanden heeft opgebouwd met lokale bedrijven. “Met dit partnerschap hopen we mogelijkheden te creëren voor studenten om internationale praktijkervaring op te doen, zowel aan de Universiteit als bij Newmont.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May