Deel leerlingen 10e leerjaar mag klas overdoen
30 Aug, 13:01
foto
Leerlingen hebben na bezwaarschriften van ouders het advies gekregen om het 10e leerjaar over te doen. Hiermee is de automatische doorstroming gestuit.


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur blijkt teruggekomen te zijn op de 'automatische doorstroming' naar het volgende leerjaar. Ruim 500 ouders hadden bezwaarschriften ingediend tegen het advies dat gegeven is na het tiende leerjaar. Deze bezwaren zijn behandeld en de resultaten zijn gisteren besproken met de ouders.

Een deel van de leerlingen heeft nu het advies gekregen om de klas over te doen. "Ik ben blij met dit besluit, want zo heeft de leerling een betere basis om verder te kunnen", zegt een ouder aan Starnieuws. Er is in dit geval gehandeld conform de vraag van de ouders. Bij een aantal kinderen zijn de oorspronkelijke adviezen na bezwaar van ouders gewijzigd. Niet alle bezwaren zijn echter gehonoreerd.


"Het mooie is dat de kinderen allemaal een getuigschrift hebben ontvangen. En nu blijkt dat een deel wel de klas mag overdoen", lacht een ouder in zijn vuistje. Bij de herinschrijving vandaag bleek dat 'klas overdoen' nog niet is gecommuniceerd met de scholen. Dat zorgde ook weer voor heen en weer gepraat. Uiteindelijk zijn de kinderen toch opnieuw ingeschreven. Het getuigschrift is wel ingetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May