Pool: We gaan naar kortgeding en wachten resultaat af
30 Aug, 06:40
foto
Lloyd Pool, voorzitter van de bond bij AZP.


Hoewel de overheid heeft toegezegd dat de toelagen van ziekenhuispersoneel deze week nog worden uitbetaald, blijft de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in actie totdat het geld is gestort. "Ze beloven zoveel maar je kan ze niet geloven," geeft vakbondsleider Lloyd Pool aan. Ondertussen heeft het de directie van het AZP een kortgeding tegen haar personeelsbond aangespannen. "We gaan ernaar toe. Wat het resultaat wordt zien we wel," deelt Pool kalm mee in gesprek met Starnieuws.

De bonden bij het AZP is vanaf vrijdag in actie. De werkvloer wordt om 11 uur verlaten. Cruciale afdelingen hebben dispensatie. In het weekend is getracht de acties op te laten heffen, zonder succes. Maandag is er een onderhoud geweest met minister Amar Ramdhin van Volksgezondheid en de ziekenhuisdirecties.

Pool geeft aan dat de bondsleden nog steeds niet tevreden zijn: "Ten eerste, ze zijn het niet eens dat de minister achterstallige toelagen vanaf april gaat betalen. Ze willen vanaf maart. Ten tweede, men gaat wachten totdat de toelagen zijn betaald. Toegezegd is deze week maar je kan het niet geloven. Ze beloven altijd maar die dingen vinden niet plaats. We kijken uit naar de betalingen op de rekeningen."

De directie van AZP, ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid slepen de bond naar de rechter. De eis is dat het werk onmiddellijk wordt hervat.Pool: "We zijn opgeroepen voor een kortgeding vandaag. We gaan ernaar toe. Wat het resultaat is zien we wel, aan de hand daarvan zullen we verder gaan."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May