Jogi: Pelmolenaars bieden slechts SRD 650 voor baal padie
30 Aug, 02:53
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee aan de kaak gesteld dat pelmolenaars die de padie opkopen, slechts SRD 650 per baal willen betalen. Dit terwijl het vorige seizoen SRD 850 werd neergeteld. Hij riep de regering op om de padieboeren niet over te laten aan slechte pelmolenaars. Er zijn slechts enkele goede ertussen volgens Jogi.

De oogst is een week gaande in Nickerie. De boeren hebben extra geld uitgegeven om ervoor te zorgen dat water naar de rijstvelden konden worden gepompt. Jogi wil weten of de regering een prijscalculatie heeft gemaakt van de productiekosten. Is er een calculatie gemaakt door de opkopers en ook door de boeren. "Wat gaat de regering doen om de rijstboeren te bevrijden van de juk van de pelmolenaars?" wil Jogi weten. 

Het Assembleelid Ebu Jones (NDP) stelde dat de boeren in problemen zullen geraken met deze opkoopprijs. De opkoopprijs die wordt aangeboden is ver beneden de kosten die gemaakt zijn om het gewas te verbouwen. De prijs is onacceptabel. Jones voerde aan dat twee jaar geleden een 21 personen tellende werkgroep in het leven is geroepen om dit soort problemen op te lossen. "Wat doen die gasten?" wil Jones weten. Het pompgemaal van Wageningen voldoet niet aan de vereisten, terwijl water van groot belang is voor de sector. Er worden extra kosten gemaakt door de boeren hierdoor. De regering moet nog antwoorden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May