Cultuur-directeur voldaan met succes Fosten Kukru festival
28 Aug, 03:31
foto
De deelnemers van de Fosten Kukru festival hebben het druk met de bestellingen van de bezoekers. De belangstelling is groot. (Foto's: René Gompers)


Ook de tweede editie van het Fosten Kukru festival is in de smaak gevallen bij het publiek. Tot laat zondagavond waren er nog mensen op de been, werd er nog eten verkocht, veel klanten maakten het ter plekke op. Een aantal uitbaters vindt dat het evenement meer dan één keer per jaar georganiseerd moet worden. De organisatie is "zeer tevreden" met het verloop geeft Roseline Daan, directeur van Cultuur aan:  "Surinamers hebben bewezen iets te kunnen neerzetten voor Suriname, zonder dure consultants maar met mensen die liefde hebben voor de cultuur en het land."

Het festival waarbij eten en drinken dat bereid is op een 'fosten' manier centraal stond, heeft drie dagen geduurd. De verschillende etnische groepen in het land waren culinair goed vertegenwoordigd. Behalve de bekende gerechten waren er ook niet alledaagse lekkernijen te verkrijgen. Het aanbod van de verschillende 'kukru's was collectief heel groot. Maar sommige standhouders waren sneller dan anderen door hun voorraad heen. De diverse culturen waren ook vertegenwoordigd op het podium door verschillende groepen met traditionele en moderne optredens.

"We zijn heel erg tevreden, erg tevreden," deelt Daan mee. "Dit jaar hebben we gebruik gemaakt van het hele Plein. Het vorig jaar was het afgebakend tot de helft en we hadden maar 8 stands. Dit jaar hebben we 20 stands. En het is heel erg druk geworden, men is echt erop afgekomen. We zijn blij, we zijn tevreden. Wij Surinamers hebben iets neergezet voor Suriname."

De cultuur directeur geeft aan dat er heel veel aanmeldingen waren van standhouders. Er zijn uiteindelijk maar 20 toegelaten. De ondernemers moesten aan strenge voorwaarden voldoen. "Ze moesten onder andere beschikken over een 'Food Handler' certificaat van het BOG," deelt Daan mee. "Dus die mensen zijn 'on top of the list' gekomen. Aan de anderen hebben we gevraagd om hun huiswerk te maken zodat ze kans maken het komende jaar."

Het wordt een uitdaging om de wens van de standhouders om de Fosten Kukru meer dan één keer per jaar te organiseren, waar te maken. Er zijn dan meerdere sponsoren nodig bijvoorbeeld. Het moet ook rendabel zijn. Daan: "Wanneer we genoeg mensen hebben om het festival te ondersteunen denk ik wel dat het zal lukken om twee keer per jaar het festival te houden." Ze geeft aan dat de eerste schattingen aantonen dat het verwachte aantal van 24.000 bezoekers, is overschreden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May