Bij viering 65 jaar RK Bisdom: Vrede in Suriname waarborgen
26 Aug, 06:47
foto
Aanwezigen bij de viering van het 65-jarig bestaan van het Rooms-Katholieke Bisdom Paramaribo in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. (Foto: Kabinet van de president)


De bisschop van Paramaribo, monseigneur Karel Choennie, ging bij een bijzondere dienst bij de viering van het 65-jarig bestaan van het Rooms-Katholieke Bisdom Paramaribo, voor in gebed en drong in zijn boodschap aan op wederzijds respect en gelijkheid, en het vergroten van de onderlinge liefde. Het is volgens Choennie belangrijk dat de vrede in Suriname gewaarborgd en gekoesterd wordt. “Wij zijn allen kinderen van één Vader,” gaf hij aan.

President Chan Santokhi woonde met vertegenwoordigers van het Comité Christelijke Kerken (CCK), en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) de dienst in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek in Paramaribo, bij.
 
De rooms-katholieke kerk in Suriname werd op 24 augustus 1958 door de paus in Rome verheven tot een zelfstandige kerkgemeenschap onder het gezag van een bisschop. Vanaf dat moment is er sprake van het bisdom Paramaribo als aanduiding van de RK-kerk in Suriname.

In de afgelopen decennia en daarvoor, heeft de kerk op diverse gebieden, in het bijzonder op sociaal maatschappelijk vlak, haar bijdrage geleverd, schrijft de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May