Bouva pleit voor een 'cap' op brandstofprijs
25 Aug, 05:38
foto
Assembleelid Melvin Bouva


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) vindt dat er een 'cap' moet komen voor de prijzen van brandstof. Deze vliegen de pan uit. Vanaf vandaag is een liter ongelode benzine bij SOL/Shell verder gestegen naar SRD 49.06. Bouva en zijn fractiegenoot Stephen Tsang hebben aangegeven dat de situatie niet meer vol te houden is door velen.

Het parlement heeft een wijzigingsvoorstel van de Wet Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) in behandeling genomen. Het gaat om een initiatiefvoorstel ingediend door de Assembleeleden Ronny Aloema (VHP) en Evert Karto (ABOP/PL). De kritiek die de oppositie heeft op dit wetsvoorstel is dat het weer de prijzen en de inflatie omhoog zal stuwen. Er zal niet 5% maar 10% btw worden betaald op brandstof. Verschillende goederen zullen duurder worden.

De prijs van brandstof is volgens Tsang en Bouva bij de pomp duur, omdat er naast 5% btw ook nog SRD 3.50 governmenttake op de prijs is. Bouva vraagt zich af hoelang de verhogingen ongestoord door zullen gaan op brandstof. Er is een dringend beroep gedaan op de regering om in te grijpen, waardoor niet bij elke lading brandstof die binnenkomt de prijs de lucht in gaat. De subsidie op brandstof is volledig losgelaten. De regering moet nog aan het woord komen. Als het aan de oppositie ligt, moet deze wet worden ingetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May