Ramadhin ontzenuwt onjuiste informatie medicijnen uit India
25 Aug, 00:47
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gaat in op opmerkingen over medicijnen uit India.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft donderdag in De Nationale Assemblee verzekerd dat de medicamenten uit India alle procedures ondergaan. Hij ontkracht beweringen alsof het om vervallen medicijnen gaat die India heeft geschonken aan Suriname. De bewindsman ging in op vragen die gesteld waren door Assembleelid Edward Belfort (ABOP/PL).

Tot nu toe zijn er nog geen medicijnen uit de geschenkzending in omloop gebracht. In de schenking komen 22 medicamenten voor die opgenomen zijn in de Nationale Geneesmiddelen Klapper. De medicijnen zijn opgeslagen bij het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Er wordt dezelfde procedure gevolgd net als alle andere geschenkzendingen en commerciële medicijnen.

Pas nadat alle kwaliteitstesten zijn gedaan, zullen de medicamenten in omloop worden gebracht. De vervaldatum van de meeste medicamenten is minimaal een jaar verder. De minister vindt het erg dat er verkeerde berichten worden verspreid, waarbij vooroordelen de boventoon voeren. Wanneer de medicijnen vrijgegeven zullen worden, komt er een communicatiecampagne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May