Gajadien: Vp kan niet bepalen dat Ramsaran naar TCT gaat
23 Aug, 15:35
foto


VHP-fractieleider Asis Gajadien denkt niet dat minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting automatisch het roer zal overnemen bij Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Indien de president het ontslag van minister Albert Jubithana zal inwilligen, zal op basis van een profiel een nieuwe bewindvoerder worden benoemd, zegt Gajadien als reactie op een uitspraak van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

De vp heeft vandaag vóór aanvang van de Raad van Ministers aan journalisten gezegd dat Ramsaran naar TCT gaat. Brunswijk ontkent dat hij niet helemaal tevreden is over Ramsaran, maar de afspraak die hij had met Pertjajah Luhur is dat de bewindsman een jaar zou aanblijven. Hij zit intussen al drie jaar op de post. Ramsaran hoeft niet naar huis te gaan, maar wordt overgeheveld naar TCT. Iemand anders komt in de plaats van Ramsaran. Brunswijk wilde niet kwijt wie hij op het oog heeft.

Gajadien benadrukt dat de vp geen toezeggingen kan doen over wie het roer zal overnemen op een ministerie. De VHP-fractieleider benadrukt dat TCT een minister nodig heeft die krachtig kan optreden. Op basis van een profiel moet hij worden benoemd indien het ontslag van Jubitana wordt aanvaard door de president. Voorlopig is de minister gevraagd om nog een maand aan te blijven. Het laatste woord over deze kwestie is nog niet gezegd, stelt Gajadien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May