3 ministers Antillen op werkbezoek in Suriname
22 Aug, 16:50
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie. (Foto: CDS)


Antilliaanse ministers van justitie zullen een werkbezoek brengen aan Suriname tussen 22 en 26 augustus. Het gaat om Shalten Hato (Curaçao), Anna Richardson (St.Maarten) en Rocco Tjon (Aruba). Gastheer minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zal samen met zijn ambtgenoten enkele justitiële instituten bezoeken.

Amoksi laat optekenen dat het ministerie een bewust buitenlands beleid voert waarbij het de relatie tussen traditionele partners, zoals Nederland, Amerika en Frankrijk heeft versterkt. Het bezoek van de drie ministers van de Antillen kan ook in dat kader gezien worden, ook vanwege de gezamenlijke historische banden met Nederland. 

Op deze eilanden is er een groot aantal Surinamers woonachtig waardoor het van belang is om de banden verder aan te halen, zegt de minister. “Wij hebben gemeenschappelijke issues en door samen te werken kunnen wij zaken aangaande criminaliteit en veiligheid samen aanpakken”. Hij geeft aan dat grensoverschrijdende criminaliteit, migratiestromen en vreemdelingenbeleid, alsook politiesamenwerking op verschillende gebieden, onderdeel zullen zijn van de gesprekken die gevoerd zullen worden. Hij voegt eraan toe dat ook de samenwerking met betrekking tot het gevangeniswezen en brandweerzaken, en wel op het gebied van opleidingen en trainingen aangehaald zal worden.

Tijdens het bezoek zal er een intentieverklaring tot samenwerking worden getekend tussen het ministerie van Justitie  & Politie en de ministeries van de bezoekende landen, meldt de Communicatiedienst Suriname.



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May