Operatie Gran Mati met renovaties en gratis medische diensten
15 Aug, 16:54
foto
Spullen bestemd voor de derde editie van de operatie 'Gran Mati'. Renovaties en gratis medische diensten maken deel uit van de operatie. (Foto: Defensie)


De derde editie van de civiel-militaire operatie Gran Mati (grote vriend) is maandag begonnen. Dit jaar vindt de operatie plaats in de gebieden Langa Tabiki, Powakka, Coronie en Corneliskondre. Met deze operatie komt het Nationaal Leger dichter bij het volk om te steunen en aan te pakken waar nodig. Hiermee wordt getracht een stukje ontwikkeling te brengen in de gebieden, legt Defensie uit.

In de eerste fase van de operatie, die 14 tot en met 21 augustus duurt, zullen de gemeenschappen van Langa Tabiki en omgeving worden voorzien van tandheelkundige en oogheelkundige behandelingen aangeboden door Surinaamse en Nederlandse specialisten. De operatie zal zich hierna verplaatsen en verder worden voortgezet op 25 en 26 augustus te Powakka.

Naast de tandheelkundige en oogheelkundige behandelingen, worden ook de toiletgroepen van de OS Langa Tabiki gerenoveerd. Verder zal de Salemschool in het district Coronie in de eerste week van september worden aangepakt. Gran Mati wordt officieel te Corneliskondre afgesloten met gezondheidsvoorlichting en gezondheidsmetingen. Deze operatie wordt in samenwerking met andere overheidsinstanties, Amerikaanse en Nederlandse defensieorganisaties, ngo’s en bedrijven uitgevoerd.

Gran Mati is een welkome aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Er vindt hierdoor ook informatie-uitwisseling plaats tussen specialisten van de verschillende landen. Ook wordt de veiligheid in deze gebieden verbeterd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May