Draagvlak voor Landelijke Evenredigheid in DNA biedt hoop
14 Aug, 16:54
foto


Het Platform voor Landelijke Evenredigheid bestaande uit buitenparlementaire organisaties en versterkt met de vertegenwoordiging van de kritische burgers zijn blij te vernemen dat het voorstel voor Landelijke Evenredigheid een breed draagvlak heeft verworven in De Nationale Assemblee.

De buitenparlementaire politieke organisaties: DA’91, A20, DOE, DNL, SDU en de kritische burgers in de persoon van Radjen Kisoensingh hebben de afgelopen drie maanden actief campagne gevoerd om de samenleving zich te laten uitspreken voor een dusdanige wijziging van de kiesregeling die moet resulteren in landelijke evenredige stemming, de zgn. one person one vote one value. Hierbij is ons totaal grondgebied één kiesdistrict.

Tijdens de campagne hebben de partijen zich steeds gericht naar de samenleving en deze uitgenodigd de online petitie te ondertekenen. Hier werd door vele burgers enthousiast gevolg aan gegeven. Behalve online tekenden veel burgers de petitie ook tijdens bezoeken van de vertegenwoordigers aan publieke locaties in verschillende districten. De partijen hebben ook bruggen geslagen naar DNA en naar individuele DNA leden. Hierbij deden de partijen het verzoek aan DNA hen te ontvangen en met hen in gesprek te gaan. 

De campagne werd versterkt door een mediacampagne op radio en televisie. Als laatste actie begaf de groep, als resultaat van hun eerdere oproep naar het hoogste College van Staat, zich naar DNA om hun standpunt kracht bij te zetten in een stevige discussie met leden van de Commissie van Rapporteurs evenals andere DNA leden.

Met het verkrijgen van het breed draagvlak in DNA zijn wij er nog niet. Het is belangrijk het uiteindelijk wetsontwerp te bestuderen om verzekerd te zijn dat daadwerkelijk het volledige doel voor een sterkere samenleving met een dynamische democratische ontwikkeling gegarandeerd is. Het verkrijgen van het brede draagvlak in DNA is een bewijs dat wanneer het volk onbevreesd haar stem laat horen en niet zwicht voor intimidatie, bedreiging en ontmoediging, durft te geloven in een beter Suriname en blijft staan voor verbetering en vernieuwing, het volk daadwerkelijk zal overwinnen. De eerste stap is gezet.

De partijen en burgers zullen de ontwikkelingen naar de aanname van de wijziging van de kiesregeling en Grondwet op de voet blijven volgen, waar nodig becommentariëren en verder helpen  vormgeven in het belang van de totale Surinaamse samenleving. Wij rekenen op een spoedige behandeling in Openbare zitting in DNA.

DA’91/A20/DOE/DNL/SDU en de Kritische Burgers

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May